InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Kuře na paprice se dá i ugrilovat!

9. leden 2013 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Když se řekne kuře na paprice, tak se většině lidí vybaví klasický kuchyňský pokrm, se kterým by se mnozí lidé mohli vydat třeba i do televize. V moderní gastronomii se ovšem nemusí jednat pouze o jídlo, které si člověk může připravit jen v jeho kuchyni. Nejnovější hit velí, aby se i jeden z nejznámějších tuzemských receptů připravoval na grilu. Mnohými lidem chybí pouze trocha vtipu, který by je dovedl s tímto receptem k jejich grilu. Podívejme se tedy na možnosti přípravy kuřete na paprice v prostředí zahrady. Pryč se všemi konzervativními názory, že na gril patří pouze maso v podobě steaku anebo skvělé šťavnaté klobásy! Kuře na paprice lze připravit na grilu kdykoli, a to velmi pohodlně!

Venkovní netradiční grilování je příjemné

GrilováníGrilování

Všechny ženy si jistě pamatují na to, když stojí v kuchyni u plotny a samy si vaří jídlo, které není mnohdy nakonec ani oceněno. Grilování na zahradě je jiné… Posedět si venku u grilu je nadmíru příjemné a o přípravu jídla se mohou lidé, kteří grilují podělit od A až po Z s dalšími, kteří v blízkosti grilu sedí taktéž. Mnohdy stačí obyčejný gril na dřevěné uhlí a bez problémů můžeme připravit i kuře na paprice. Fantazii se meze nekladou a můžeme být v grilování klidně i odvážnější. Popravdě, klasický steak umí již dnes ugrilovat kdokoli.

Všechny části pokrmu na grilu!

Jestliže nevěříte, že celý pokrm můžete ugrilovat sami, pak se rozhodně nemusíte nijak strachovat, jelikož s kvalitním venkovním vybavením můžete všechno zvládnout jako malinu. Když se zvolí stabilní gril a hluboká litinová pánev, tak není problém v ní klidně uvařit i knedlíky hrníčkovou formou. Ta je všem známá z kuchyňského prostředí. Samotná příprava paprikové omáčky je na grilovací pánci také hračkou. O grilování kuřecích stehýnek se nemusíme z pohledu přípravy na grilu ani bavit…

Za 90 minut může být hotovo

Určitě si můžeme být jisti tím, že příprava celého pokrmu by neměla přesáhnout délku 90 minut. Na to, jak je zdánlivě toto jídlo složité, se jedná o docela krátkou dobu. Připravit kuře na paprice může být takto velmi zábavné a hosté se mohou dívat přímo na postup, kterým dosáhnete kýženého cíle v podobě této skvělé pochoutky. Všechno přitom budou mít jako na dlani a přesně uvidí celý průběh přípravy jídla.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:
:
:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Čtěte také...

Zelený grilovací kámen představuje zdravý a moderní styl grilování

Zelený grilovací kámen představuje zdravý a moderní styl grilování

Grilování milujeme prakticky všichni a technik, kterými je možné si ugrilovat třeba šťavnatý steak anebo zeleninu či špízy anebo klobásky, je v současné době obrovské množství. Základními požadavky na grilování jsou bezesporu jasně dané. Grilování by mělo být co nejzdravější z pohledu množství přepa…

Mezi základní recepty z cukety patří určitě Cukeťák!

Mezi základní recepty z cukety patří určitě Cukeťák!

Další plodinou, které se opravdu daří na zahrádkách a její úroda je skutečně veliká, je cuketa. Dnes už patří do jídelníčku téměř každého z nás. A kromě toho, že ji můžeme dát do zeleninové polévky, zapéct či ugrilovat, vám nabízíme zajímavý recept na „CUKEŤÁK“, který se může jíst teplý či studený. …


Guláš na grilu není žádný problém!

Guláš na grilu není žádný problém!

Ugrilovat si něco dobrého na vašem oblíbeném grilu je pochopitelně velmi příjemné, a jestliže patříte mezi ty, kteří rádi experimentují, pak rozhodně není co řešit a hurá pro gril a dáme se do nějaké té dobrůtky. Češi jsou v grilování docela konzervativní a většinou volí pouze maso a zase jen maso. …

Grilovat se nemusí pouze maso!

Grilovat se nemusí pouze maso!

Když se řekne grilování, rozhodně se většině lidí vybaví zahrada, gril a krásně voňavý a precizně propečený kus masa. Co třeba ale takoví vegetariáni? Jak ti přijdou k takovému grilování? Rozhodně nemusejí zoufat, jelikož na grilu se dá připravovat mnoho voňavých dobrot, které rozhodně nemusejí mít …



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s…

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Bromélie patří mezi velmi krásné tropické rostliny, které si již začínají hledat své pevné místo v oblasti domácích evropských zahrad. Záleží pouze na pěstiteli, do jaké míry je ochoten podstoupit riziko pěstování této krásné na podmínky poměrně náročné rostliny. Pokud se ale člověk nebojí, tak mu p…