InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Pečený čaj

3. listopad 2011 - Rubrika: Recepty ze zahrádky - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Chladné počasí je tady a sníh už pomaličku za dveřmi, a tak věříme, že by se vám hodilo něco na zahřátí a zároveň něco, co vám zase připomene léto a sluníčko. Proto přicházíme se zajímavým receptem, který vám určitě zachutná. Přinášíme pečený čaj recept.

SUROVINY:

Recepty ze zahrádkyRecepty ze zahrádky

2 kg ovoce - to může být čerstvé, mražené nebo kompotované

(např. jablka, hrušky, švestky, třešně, maliny, jahody, černý rybíz, pomeranče, mandarinky, borůvky, červený rybíz, višně, meruňky, broskve…apod.)

1 kg cukru krupice

1 lžička mleté skořice, 5 celých hřebíčků

Dále dle vaší chuti můžete přidat: sáček rozinek, 200 ml rumu, citron i s kůrou

Postup:

Ovoce omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Pokud přidáme citrón, po důkladném umytí jej celý nakrájíme i s kůrou. Hrušky či jablka je lepší předem oloupat. V případě kompotovaného ovoce slijeme šťávu a tu do pečeného čaje nedáváme. (Výběr ovoce záleží na vás. Nemusí být celý výčet, který jsme uvedli na začátku receptu. Tento pečený čaj může být i z jednoho druhu ovoce.)

Nachystané ovoce dáme do pekáče, zasypeme kilem cukru (samozřejmě ten, kdo nemá rád moc sladké, může přidat méně cukru), přidáme skořici, hřebíček případně další suroviny (rum, rozinky). Zamícháme a dáme péct na 200 stupňů Celsia asi hodinu (než ovoce pustí šťávu). Během pečení ovoce několikrát promícháme.Hotový ještě horký čaj nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme tak 10 minut.

Čaj podáváme tak, že do hrnečku dáme 2 – 3 lžíce pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat. Ovoce pak vyjídáme lžičkou. Je to fakt mňamka.



Hodnocení

3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Zelený čaj je možno pěstovat i jako pokojovou rostlinu

Zelený čaj je možno pěstovat i jako pokojovou rostlinu

Pokud milujete příjemné posezení a popíjení čaje, tak určitě neopomenete ten fakt, že si svůj čaj můžete klidně vypěstovat i v pohodlí domova. Jeho kvalita může být mnohem vyšší, než je tomu u sušeného čaje, jenž se dováží a schnutím ztrácí mnoho z důležitých látek. Zejména zelený čaj není problém v…

Znáte dobře odrůdy jablek?

Znáte dobře odrůdy jablek?

Jablka patří mezi nejoblíbenější ovoce spolu s citrusy a banány. Jsou šťavnatá, zdravá a chuťově velmi rozmanitá. Určitě byste měli denně sníst alespoň jedno jablíčko. Výborný je také pečený čaj z jablek a oblíbené je také zavařování jablek. Pokud se vám urodilo jablek opravdu hodně a nevíte, co s n…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…

Jak vybrat zahradní párty stan

Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…

Sázení cibule

Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…