InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Jak na kvalitní domácí klobásy

13. leden 2014 - Rubrika: Vitamíny ze zahrady - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Pokud si chcete dát opravdu výborné klobásy a ušetřit se těch, které nám prodávají v mnohých supermarketech, pak je ideální vyrobit si je doma svépomocí. Výroba klobás není nijak náročná, ale je třeba při ní dbát technologických postupů. Podívejme se na ně poněkud podrobněji a poukažme si, co všechno je třeba udělat, aby byly klobásy co možná nejlepší jak vizuálně, tak především chuťově. Docílit toho v každém případě lze a cesta nemusí být nijak trnitá. Minulý týden jsme vám ostatně přinesli recept a vše je navíc k vidění i ve fotogalerii.

Naložení masa

 

Před naložením masa je ideální vše přichystat. Budeme potřebovat plastovou vaničku, co které maso po namletí dáme. Dále je nezbytné prkýnko, na němž maso překrájíme a samozřejmě mlýnek, v němž se maso pomele. Zapomenout nelze ani na kvalitní český česnek, který se musí vyloupat a také na sůl. Vše se ve vaničce pořádně smíchá a nechá uležet v chladu přibližně 3 až 5 dní. Záleží na tom, kdy budete udit.

Vitamíny ze zahradyVitamíny ze zahrady

Plnění klobás

 

Poté, co roztopíme v udírně, je zapotřebí naplnit klobásy připravenou směsí. Do té ještě předtím musíme přidat koření, aby mělo maso ještě lepší chuť. Koření je třeba dát až teď. Kdybychom jej přidali již při nakládání, směs by s největší pravděpodobností zhořkla. K plnění klobás je nezbytná plnička klobás. Bez té se každopádně neobejdeme. Zapomenout bychom neměli ani na střívka a také na provázky. Plničku pořádně nacpeme směsí a pak pomalu protláčíme směs do střívek. Pozor si dejte na pořádné napěchování v plničce, jinak klobásy nebudou mít potřebnou tvrdost a pravidelnost tvarů.

Uzení klobás

 

Poslední fází je uzení klobás. To je zapotřebí řešit až tehdy, když je vše přichystáno a klobásy se mohou zavěsit na tyče připravené v udírně. Určitě se připravte na to, že vám uzení bude trvat klidně i 15 hodin. Zvolíte-li nízkou teplotu uzení, není se čemu divit. Po vyuzení je dobré nechat klobásy hodinku odstát, aby získaly poněkud větší pevnost. Pak už můžete zvolit zavařování klobás anebo uchování v mrazáku.



Hodnocení

Hodnocení: 2 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:
:
:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Čtěte také...

Recept na domácí klobásy

Recept na domácí klobásy

Receptů na domácí klobásy je velké množství a rozhodně můžeme klidně volit přesně takový, který bude vyhovovat individuální chuti. Náš recept se hodí i pro ty, kteří neholdují příliš mastným klobásám a také přespříliš kořeněným pokrmům. Pokud máte raději ostřejší klobásy, pak máte k dispozici chilli…

Domácí vodárny

Domácí vodárny

Pokud máte na vaší zahradě zdroj vody, měli byste zbystřit! Každý z vás jistě uvažoval o tom, že by měl vodu na své zahradě nějak využít. Ostatně vyjde rozhodně levněji než voda komunální. Minimálně nebudete muset platit vodné ani stočné. Každého jistě napadne klasická pumpa, kdy se manuálně přečerp…


Jak využít domácí vířivku

Jak využít domácí vířivku

Móda domácích bazénů již pomalu začíná ustupovat trendu domácích vířivek. Spousta lidí si plně uvědomuje to, že chodí ze svého zaměstnání skutečně unaveni, a tak je pro ně mnohem výhodnější zakoupit si domácí vířivku. Bazén je sice příjemný, nicméně o nějaké velké regeneraci se nedá hovořit. Ostatně…

Kočka domácí a její chov na zahradě

Kočka domácí a její chov na zahradě

Kočka domácí patří k nejoblíbenějším domácím zvířatům, která jsou chována jak přímo v interiéru, tak i venku na zahradě. Kočky patří k domácím zvířatům, které mohou zůstávat jak doma a dělat společnost svému majiteli, tak i venku, přičemž domů se vrací pouze za potravou a teplem. Kočka domácí druhé …



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s…

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Bromélie patří mezi velmi krásné tropické rostliny, které si již začínají hledat své pevné místo v oblasti domácích evropských zahrad. Záleží pouze na pěstiteli, do jaké míry je ochoten podstoupit riziko pěstování této krásné na podmínky poměrně náročné rostliny. Pokud se ale člověk nebojí, tak mu p…