InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Jak ušetřit místo při stavbě garáže

31. říjen 2018 - Rubrika: Zahradní stavby a doplňky - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Při pořizování vlastního bydlení byste měli myslet na garáž, případné místo k její stavbě nebo zakomponování garáže do součástí domu. Pokud máte málo místa, inspirujte se radami, jak garáž postavit rychle, levně a i v malém prostoru.

Umístění garáže

Plánování domu není nic lehkého a už na začátku stavby musíte myslet na to, kde bude jaká místnost, jak zařídíte zahradu a kde postavíte garáž. Problém může nastat, pokud zjistíte, že máte málo místa a přesto někdo své auto parkovat potřebujete. Rozmyslete si, zda bude garáž součástí vašeho domu nebo ji umístíte na zahradu a povede k ní příjezdová cesta. Místo garáže by mělo být umístěno co nejfunkčněji a zároveň nejpohodlněji.

Funkčnost garáže

Myslete také na to, co všechno chcete v garáži dělat. Zda má sloužit jen pro parkování auta, nebo budete mít za garážovými vraty svou dílnu, popřípadě zde budete skladovat například sezónní věci. Na základě toho si vybírejte i materiál, z jakého bude garáž postavena. Myslete na to, že přístřešek na auto zabere stejně tolik místa jako garáž, přitom je garáž mnohem praktičtější.

GarážGaráž

Velikost garáže

Otázkou je také vhodná velikost garáže. Pokud máte dostatek prostoru na zahradě, tak se nebojte postavit větší garáž se zmíněnou příjezdovou cestou. Pokud máte opravdu málo místa, tak postavte garáž součástí domu a využijte ji například i pro umístění pračky nebo uschování zavařenin.

Vrata a dveře

Při výběru garážových vrat vybírejte takové, které se hodí k celému vašemu bydlení. Vybrat si můžete rolovací garážová vrata, vysouvací nebo také dvoukřídlá garážová vrata. Myslete na to, abyste ušetřili co nejvíce prostoru a zároveň byly vrata jedním z bezpečnostních prvků garáže.

Klasika nebo trendy vzhled

Garážová vrata můžete umístit na klasickou a zděnou garáž, stejně tak se hodí na dřevěnou garáž. Vybrat si v současné době můžete ze široké nabídky různých vzhledů a také zpracování. Vyzkoušet můžete také digitální potisk garážových vrat, čímž z garáže vytvoříte jeden z designových prvků vašeho bydlení. Inspirovat se můžete třeba kolekcí designů garážových vrat od návrhářky Bastlové.

Automatická garážová vrata

Nejvhodnější garážová vrata nebo dveře a také brány jsou automatické. Ušetříte tak spoustu času při parkování i při tom, když spěcháte do práce. Výhodou je také možnost dálkového ovládání, kdy můžete vrata jednoduše zavřít, aniž byste museli vysedat z auta.



Hodnocení

1 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Jak ušetřit při stavbě střechy domu?

Jak ušetřit při stavbě střechy domu?

Kvalita střechy hraje u každého domu významnou roli z hlediska jeho životnosti. Na to je třeba myslet v okamžiku, kdy se pouštíte do realizace nemovitosti. I bytelná střecha, která vydrží po mnoho desítek let, ale nemusí být nijak drahá. Pojďme si uvést několik tipů, jak při její realizaci ušetřit.

Garážová vrata: Jaké řešení usnadní vjezd do garáže?

Garážová vrata: Jaké řešení usnadní vjezd do garáže?

Častou chybou, kterou dělají majitelé rodinných domů, je nevhodně vyřešený příjezd do garáže. Zabírá příliš mnoho místa, které by se dalo využít daleko lépe. Kromě samotné příjezdové cesty ale také plýtvají prostorem zahrady přímo u samotné garáže, a to z toho důvodu, že zvolí špatná garážová vrata.


Využití polykarbonátových desek při stavbě skleníků

Využití polykarbonátových desek při stavbě skleníků

Zahradní skleník je místem, kde lze pěstovat okrasné květiny, ale také zeleninu či vybrané druhy ovoce. Tím, že použijete k pěstování skleník, máte zajištěnu větší ochranu rostlin před poškozením vlivem větru, deště či jiných nepříznivých klimatických podmínek. Zahradní skleníky se dříve vyráběly pr…

Pažitka a její místo na zahradě

Pažitka a její místo na zahradě

Hledat někoho, kdo by neznal pažitku, by bylo opravdu složité. Tato skvělá bylinka je pro svou palčivou chuť velmi žádaným zbožím a spousta lidí si bez ní nedovede vlastní zahrádku ani představit. Rozhodně není od věci podívat se na pažitku poněkud podrobněji a poukázat si nejen na její využití, ale…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jak vybrat zahradní párty stan

Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…