InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Jak dlouho grilovat různé pochoutky?

25. červen 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Grilovat se dá v současné době prakticky cokoli a lidé grilů využívají k přípravě velkého množství různých pochutin. Na první pozici v grilování je pochopitelně zejména maso, které si vyžaduje specifické podmínky. Grilovat lze ale také třeba různé klobásy, špekáčky a jiné již přímo za účelem grilování či opékání připravené potraviny. Zapomenout bychom neměli ani na grilování sýra, které se stalo velmi oblíbené zejména právě s nástupem hermelínů určených přímo ke grilování. Velmi důležitou roli v grilování hrají mimo jiné také ryby a mořské plody. Podívejme se tedy na specifika jednotlivých potravin připravovaných na grilu.

Maso má mnoho aspektů

GrilováníGrilování

Jak již bylo řečeno, grilování masa je pravděpodobně nejvíce rozšířené a na počátku je nutné říct, že každé maso má jiná specifika. Když si vezmeme různé druhy masa, tak zjistíme, že zejména kuřecí maso nepotřebuje až tolik dlouhé grilování. To samé platí také pro vepřové maso, jelikož to se může také po delší době hodně vysušit a jeho kvalita tím pádem upadá. Zejména dobře rozpálený gril na dřevěné uhlí může maso neskutečně zdevastovat během několika minut. I proto je důležité potírání masa olejem anebo speciální směsí na grilování. Třeba klasické bifteky z vepřového masa stačí grilovat 5 až 10 minut, klobásky zhruba 5 až 8 minut a kuřecí maso zdiva také takových 5 až 8 minut.

Sýry jsou často velmi rychlé

Grilování sýra je v současné době velmi moderní a mnohé sýry mohou být na grilu opravdu velmi chutné. Typický je v tomto ohledu hlavně hermelín, který se griluje v alobalu. Sýr je na úplně rozpáleném grilu hotový prakticky hned za několik minutek. V momentě, kdy se alobal trochu nafoukne, tak je již sýr prakticky hotový.

Ryby vyžadují speciální péči a délku grilování

U ryb je dobré dodržovat při grilování konstantní teplotu, což může pochopitelně pomoct udržet klasický plynový gril. Ryby rozhodně nesmí být požívány ani z poloviny syrové jako třeba medium steaky z některého masa. I proto je nutné ryby neustále potírat a udržovat v relativním vlhku. Doba grilování celé ryby se tak může protáhnout až na 15 minut. Ostatně v příštím článku se zaměříme přímo na jednotlivé grilované potraviny.



Hodnocení

Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:
:
:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Čtěte také...

Grilovat se nemusí pouze maso!

Grilovat se nemusí pouze maso!

Když se řekne grilování, rozhodně se většině lidí vybaví zahrada, gril a krásně voňavý a precizně propečený kus masa. Co třeba ale takoví vegetariáni? Jak ti přijdou k takovému grilování? Rozhodně nemusejí zoufat, jelikož na grilu se dá připravovat mnoho voňavých dobrot, které rozhodně nemusejí mít …

Zahradní grily mohou být různé

Zahradní grily mohou být různé

Když si chce člověk doma na zahradě anebo v jiných prostorách něco dobrého ugrilovat, zcela určitě potřebuje opravdu kvalitní zahradní gril. Bez jeho služeb si maso takovýmto způsobem jednoduše připravit nemůže. V současné době je nabídka obchodů s grily a zahradními potřebami obrovská. Vybírat si m…


Různé podzimní dekorace mohou nadchnout!

Různé podzimní dekorace mohou nadchnout!

Když přijde podzim, tak je zcela určitě zapotřebí tomu podřídit i chod samotné domácnosti. Nejen, že se posunuje čas a řeší spousta různých podzimních prací, ale volí se také krásné podzimní dekorace. V současné době je podzimní tvoření poměrně zanedbávanou záležitostí, jelikož lidé prostě a jednodu…

Vybíráme pamlsky pro psy

Vybíráme pamlsky pro psy

Odměnit vašeho psa za dobrý výkon je zcela jistě velmi důležité. Řídit se heslem, že psi si mohou dát stejné dobroty jako my lidé, není možné. Pokud chcete dát vašemu psovi to nejlepší, pak byste měli v každém využít pamlsků pro psy. Jen ony dokážou uspokojit chutě vašeho čtyřnohého přítele a budou …



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s…

Malý návod na stavbu udírny

Malý návod na stavbu udírny

Udírna je snem mnohých mužů a žen, kteří vlastní zahrady. Právě jednoduchá udírna totiž umí vykouzlit doslova divy, a to jak s masem, tak i s různými uzeninami a sýrem. Takové domácí vyuzená klobáska z udírny anebo kuřecí kýty připravované v kouři rozhodně mluví za své. Spousty lidí odradí od těchto…