InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Jak na pohodové a rychlé domácí zavařování

17. červen 2015 - Rubrika: Komerční sdělení - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Každý z nás se těší na bohatou sklizeň ovoce. Jeho zpracování a následné zavaření či výroba marmelády již ale tak zábavné určitě nejsou. Aspoň v případě, že se rozhodnete pro standardní postup. Příprava marmelády skýtá mnohá úskalí. Typické je připálení nebo naopak nedokonalá konzervace a následné plesnivění směsi. I proto je vhodné zvolit zcela inovativní způsob s kuchyňským robotem Thermomix, jehož přednosti si představíme v následujících řádcích.

Ušetříte čas i peníze

Zavařování, příprav marmelád a vaření zaberou dlouhou dobu. Kuchyňský robot Thermomix vám celý proces vaření zkrátí na minimum, což povede k maximální úspoře času a také finančních prostředků, jež byste jinak vynaložili za elektrickou energii. Ubude vám i spousta zašpiněného nádobí. Kompletní proces přípravy marmelády nebo jiného pokrmu se totiž odehraje přímo v samotném přístroji. Ovládání je naprosto jednoduché. Na dotykové obrazovce si pouze nastavíte potřebné údaje a dále se nemusíte o nic starat.

Konstantní teplota samozřejmostí

Thermomix dokáže udržovat neměnnou teplotu, což jiný kuchyňský spotřebič nezvládne. Vy pouze nastavíte požadované stupně a nemusíte nic dalšího řešit. Vynikající je i možnost automatického míchání. Frekvenci si zvolíte dle potřeby a nebudete se muset o míchání dále starat. Přichycení směsi na dno nehrozí.

ThermomixThermomix

Recept na skvělou malinovou marmeládu

Budeme potřebovat na 4 porce:

-          1000 gramů malin

-          1000 gramů želírovacího cukru

Postup:

Nejprve si rozmixujte maliny. Stačit by vám mělo 5 vteřin na 5. stupeň. Následně přidáte požadované množství želírovacího cukru v poměru 1 : 1 a budete vařit 14 minut na 100 stupních Celsia při rychlosti 2. Hmota by po dokončení varného procesu měla být hustá. Po vychlazení bude ještě hustější. Pak už stačí jen naplnit čisté zavařovací sklenice a otočit je na víčka. Uschovat si marmeládu budete moci až po jejím úplném vychladnutí.

 



Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Zavařování v páře anebo ve vodě

Zavařování v páře anebo ve vodě

Zavařování ovoce a zeleniny patří mezi nejznámější, nejoblíbenější a také nejzdravější možnosti konzervace. Pokud si chcete zavařit domácí ovoce či zeleninu, pak můžete s klidným srdcem začít, a to poměrně rychle. Vše záleží pouze na vás a na tom, jestli jste ochotni se něco naučit, anebo jestli již…

Proč si pořídit rychle rostoucí dřeviny?

Proč si pořídit rychle rostoucí dřeviny?

V posledních letech se rychle rostoucí dřeviny začínají velmi progresivně prosazovat u všech pěstitelů, kteří mají k dispozici větší zahradu anebo lán pole. Rychle rostoucí dřeviny jsou takové dřeviny, které jsou sklízeny po nějakých 3 až 7 letech svého růstu. Tato doba je podstatně kratší, než je t…


Pohodové Vánoce a všechno nej do roku 2013

Pohodové Vánoce a všechno nej do roku 2013

Pohodové Vánoce a všechno nej do roku 2013 vám přeje tým Inzahrada.cz.

Zavařování rajčat se není třeba bát…

Zavařování rajčat se není třeba bát…

Rajčata představují jednu z nejrozšířenějších plodin, které se v současné době pěstují na našich zahradách. V letošním roce s nimi poněkud mává díky deštivému počasí plíseň rajčat, a proto je zapotřebí rajčata sklidit a zužitkovat. Spousta lidí miluje například sušená rajčata, nicméně pravda je tako…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…

Jak vybrat zahradní párty stan

Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…

Sázení cibule

Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…