
Gril na prase vytvoří tu pravou atmosféru!
22. duben 2010 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - Komentáře: 3Grilování stoprocentně k létu patří a lidé si mnohdy ani léto bez tohoto způsobu přípravy jídla ani nedovedou představit. Klasicky se grilují vesměs steaky anebo pouze jiné naporcované maso. Mnohem větší společenskou událostí bývá ovšem grilování prasete. K tomu, abyste mohli sele, anebo prase ugrilovat nutně potřebujete kvalitní gril na sele. Tento typ grilu nebývá zrovna standardní záležitostí, a proto je třeba si oněm něco povědět více…
Gril na prase je mnohdy lepší si půjčit!
Jestliže se rozhodnete grilovat sele, tak je třeba se rozhodnout, jestli si speciální gril na jeho přípravu pořídíte, anebo si jej pouze půjčíte. Jestliže budete chtít, aby vaše zahrada byla obohacena o zajímavý komponent, tak je ideální si tento typ grilu koupit. Pokud se ale rozhodnete, že vám tato zahradní technika poslouží pouze jednorázově, tak je ideální si tento typ grilu vypůjčit. Zahradní gril na prase se dá sehnat v mnoha různých variantách, které jsou cenově odstupňovány.
Jaký může být gril na prase?
Grily na sele se dají rozdělit do dvou základních kategorií. Do té první se řadí celý elektrický gril na sele. Jedná se o typ grilu, jehož fungování spočívá pouze na přívodu elektrické energie. Díky ní se sele jednak otáčí a jednak se také peče. Druhým a mnohdy o něco více oblíbeným grilem je takový, který se používá na grilování selete od jeho počátku. Jde o gril, který funguje na základě toho, že se pod sele přikládají tuhá paliva. Nejčastěji jsou tímto tuhým palivem pochopitelně kusy dřevěného uhlí. Samotné prase se otáčí díky elektrické energii. Sehnat se pochopitelně dá i podomácku vyrobený gril, který je ryze manuální a elektřinu k jeho provozu nepotřebujeme, nicméně v současnosti se již téměř nepoužívá.
Jak má tedy gril na prase vlastně vypadat?
Hlavní předností grilu na sele musí být jeho dostatečná stabilita. Přece jenom se griluje poměrně hodně velký kus masa, a tak rozhodně nesmí dojít k tomu, že se gril vyvrátí. Určitě je také nutné, aby byl tento zahradní gril vyroben z materiálů, které nijak nebudou při změně teplot měnit svůj tvar. Poměrně důležitá je také horní sklopná část, která by měla být opatřena úchytkou, jež nebude při vyšších teplotách pálit. Zapomenout nelze ani na termostat. Ten je schopen zaznamenat, jaká teplota je momentálně v samotném grilu a podle toho se také člověk, který griluje, zařídí. Výhodné je také to, když gril disponuje spodní vysouvací mřížkou, díky níž se dá z grilu vytáhnout ořezané maso, které vám náhodou upadne.

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
vaclav
úterý, 31. leden 201217:40
Dobry den mám záujem o plynový gryl na prasa prosím odpísať,dakujem.
Napsal: vaclav [Odpovědět]
Mirek
pátek, 23. duben 201015:43
No na takové selátko by byla radost se dívat, už aby byly teplejší noci a mohli bychom začít grilovat o sto šest
Napsal: Mirek [Odpovědět]
Gril
čtvrtek, 27. březen 201415:23
Zajímavé řešení pro grilování nabízí Muurikka. Grilujete na pánvi přímo na ohni.
více zde http://www.gril-muurikka.cz
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints