
Zelený grilovací kámen představuje zdravý a moderní styl grilování
27. červen 2011 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekGrilování milujeme prakticky všichni a technik, kterými je možné si ugrilovat třeba šťavnatý steak anebo zeleninu či špízy anebo klobásky, je v současné době obrovské množství. Základními požadavky na grilování jsou bezesporu jasně dané. Grilování by mělo být co nejzdravější z pohledu množství přepalovaných tuků a také by mělo být velmi efektivní, co se týká své délky. Na mnohých nekvalitních grilech se některé pokrmy připravují velmi dlouhou dobu, což určitě není ideální. Vybírat je možné jak z klasických grilů na dřevěné uhlí, tak i třeba z elektrických grilů. Mnohými lidmi jsou také hodně oblíbené plynové grily. Podívejme se v tomto článku na zelený grilovací kámen, které je určitě vynikající volbou!
Jaké výhody má zelený grilovací kámen?
Základní výhodou zeleného grilovacího kamene je bezesporu velmi rychlá, takříkajíc expresní příprava pokrmů. Americké brambory je možné na tomto grilovacím kameni připravit bez větších problémů za 6 až 10 minut. U vepřového a hovězího masa je doba grilování poněkud delší, nicméně i tak se pohybuje v rozmezí od 15 do 20 minut. Kámen je schopen bez zahřívání držet velmi dlouhou svou teplotu. Servírovat je tak možné různé grilované speciality v teplém stavu i velmi dlouhou dobu. Na dlouhotrvajících večírcích je tato alternativa velmi vyhledávanou záležitostí. Zelený grilovací kámen je schopen také ušetřit velké množství energie a jeho čištění je prakticky hračkou.
Chuť jídel jako základní devíza
Základem grilování na zeleném grilovacím kameni je bezesporu skvělá chuť připravovaných specialit. Pokrmům dá lávový kámen takovou chuť, kterou by jinak nebyly schopny získat. Pokud potřebujete chuť konkrétního pokrmu ještě zvýraznit, není problém využít ještě bylinkového másla anebo různého koření smíchaného s olejem. Připravovat je jinak možné pokrmy na grilovacím kameni klidně i bez použití tuků. Maso se určitě nepřichytí a jeho chuť zůstane skvělá. Tento přírodní kámen je také vynikající z hlediska své stability. Jestliže je kámen ještě uložen v kovové konstrukci, tak se jeho stabilita ještě znásobí.
Ugrilovat se na zeleném grilovacím kamení dá prakticky cokoli…
S tímto grilovacím kamenem je možné grilovat prakticky jakékoli speciality. Mnozí lidé většinou ocení zejména přípravu masitých pokrmů. Ty si jsou schopny zachovat šťávu a nevysušit se, čímž je ještě více posílena jejich skvělá chuť. Skvělá je také například pizza z pece, která je vybavena tímto kamenem.

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Co potřebuje k pěstování gerbera v květináči

Pěstování gerber je určitě hodně oblíbenou činností mnohých milovníků krásných květin. Tyto krásné květiny jsou doslova ozdobou mnohých zahradnictví a prodejen s květinami. Jednou ze základních součástí sortimentu takovýchto obchodů jsou určitě jak klasické gerbery, tak i gerbery v květináči. Druhá …
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints