InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Grilujeme nemasité potraviny

2. červenec 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Každý z nás maso rozhodně nemusí a grilování není zábavou pouze těch, kteří milují maso a masité pokrmy. Určitě není od věci soustředit se také na grilování některých pokrmů, které neobsahují maso. Vždyť takovýchto surovin je velké množství a není problém si z nich vybrat přímo to, co se člověku může líbit. Udělejme si tedy přehled některých potravin, které na grilu chutnají opravdu báječně a přitom nemusí mít s masem prakticky nic společného. Takovýchto pokrmů je opravdu velké množství a stoprocentně všechny nebudeme schopni jmenovat…

Moderní grilování sýra

GrilováníGrilování

V posledních letech se začalo hodně prosazovat grilování sýra. je vcelku jasné, že na gril rozhodně nemohou prakticky všechny sýry, ale pouze speciálně upravené. Nejčastěji grilovaným sýrem je bezesporu Sedlčanský hermelín. Tento sýr se sice mnohdy prodává ve speciálním balení, nicméně rozhodně není nijak jinak upraven, než je tomu u klasického hermelínu. Poměrně výhodné je přímo balení obsahující koření, jelikož máte všechno při jednom. Na grilování sýra bohatě stačí elektrický gril, který sýr dostatečně prohřeje. Grilovat lze i třeba gazdovské parenice a podobné tvrdší sýry. Klasický eidam se připeče a na grilování není vhodný.

Lahodná grilovaná zelenina

V mnohých restauracích se prosazuje hodně grilovaná zelenina. Tato zelenina je většinou připravována na kontaktních grilech, jelikož právě ty zamezí odtok tolik chuťově plné šťávy. Grilovat zeleninu lze ale také na klasických grilech. Může sloužit jak jako hlavní jídlo, tak i jako příloha. Nejčastěji volenou zeleninou je zejména paprika a mnohdy jsou ideální také rajčata. Zapomenout nelze ale ani na brambory.

Proč ne třeba topinky?

Na grilu si ale člověk může bez problémů také dát lahodnou topinku. Pokud máte zbytky nějakého pečiva třeba od oběda, tak si navečer můžete klidně na grilu připravit tuto křupavou specialitu. Ostatně třeba takový gril Weber určitě může k tomuto velmi dobře posloužit. Dobré jsou hlavně na grilování třeba takové celozrnné raženky a housky. Ostatně na zdravé grilování se podíváme v příští části našeho seriálu o grilování…



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:
:
:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Čtěte také...

Grilujeme maso

Grilujeme maso

Když se řekne grilování, tak se spoustě lidí vybaví právě maso, které se logicky griluje nejčastěji. Pokud se rozhodnete pro grilování masa, měli byste určitě znát přímo specifika jednak samotného grilování na určitém typu grilu a jednak také přímo specifika samotného masa. Velmi důležitou roli hraj…

Potřebuje opravdu zdravé grilování recepty pro zdravou stravu?

Potřebuje opravdu zdravé grilování recepty pro zdravou stravu?

Ke grilování je třeba pochopitelně kvalitní gril! Nicméně nejen on je tím, co by mělo udělat z tolik diskutovaného nezdravého grilování hostinu zdravou, ze které člověk nepřibere! Na prvním místě je třeba říct, že nabízí grilování recepty i z různé zeleniny. Skvělá je zejména taková grilovaná cuketa…


Zahradní grily Smoky Fun jako chytrá volba

Zahradní grily Smoky Fun jako chytrá volba

Grilování zcela jistě patří k jedné z nejoblíbenějších letních činností. Mnozí lidé si léto bez chvilek strávených u svého grilu nedovedou ani představit. V nabídce je v současné době obrovské množství různých grilů, které ovšem svou kvalitou zrovna nemusí přesvědčovat. Často je možné takovéto levné…

Jak dlouho grilovat různé pochoutky?

Jak dlouho grilovat různé pochoutky?

Grilovat se dá v současné době prakticky cokoli a lidé grilů využívají k přípravě velkého množství různých pochutin. Na první pozici v grilování je pochopitelně zejména maso, které si vyžaduje specifické podmínky. Grilovat lze ale také třeba různé klobásy, špekáčky a jiné již přímo za účelem grilová…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s…

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Bromélie patří mezi velmi krásné tropické rostliny, které si již začínají hledat své pevné místo v oblasti domácích evropských zahrad. Záleží pouze na pěstiteli, do jaké míry je ochoten podstoupit riziko pěstování této krásné na podmínky poměrně náročné rostliny. Pokud se ale člověk nebojí, tak mu p…