InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Grilujeme maso

30. červen 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Když se řekne grilování, tak se spoustě lidí vybaví právě maso, které se logicky griluje nejčastěji. Pokud se rozhodnete pro grilování masa, měli byste určitě znát přímo specifika jednak samotného grilování na určitém typu grilu a jednak také přímo specifika samotného masa. Velmi důležitou roli hraje jednak druh samotného masa a také jednak jeho konzistence. Je rozdíl když člověk griluje opravdu čerstvé maso anebo maso chlazené či maso vytažené z mrazíku. Ke každému je nutné přistoupit ryze individuálně a přizpůsobit se jeho kvalitě. Podívejme se tedy konkrétněji na jednotlivé druhy masa a důležité zásady jejich grilování.

Vepřové maso

GrilováníGrilování

Nejoblíbenějším a také logicky nejdostupnějším masem je v našich podmínkách vepřové maso. Vyrazit pro něj je ideální přímo k řezníkovi a nepoužívat některá nevábně vypadají balení v supermarketech. Určitě je lepší si maso přímo naložit doma a ne jej kupovat již naložené. Na grilování s nejvíce z prasete hodí krkovice, která není tolik suchá jako třeba plec anebo panenka. Důležitá je také konstantní teplota. Grily Weber jsou schopny ji bez problémů dodržovat. Zajímavou volbou jsou také karbanátky z mletého masa, k čemuž se vepřové maso velmi dobře hodí.

Hovězí maso

Když si vezmeme na grilování hovězí maso, tak je zapotřebí počítat s tím, že tento druh masa se většinou griluje déle. Pokud ovšem máte rádi krvavý steak, tak je tomu jinak. Ten může bez větších potíží vzniknout za několik minutek. Z hovězího masa je většinou na výběr maso z býka anebo z krávy. Rozhodně křehčí variantu představuje maso z býka. hovězí maso každopádně volte chlazené, jelikož mražené již není tak kvalitní.

Ryby a kuře

Rybí maso je určitě vynikající. Zejména takový grilovaný pstruh určitě stojí zato. Na toho není prakticky zapotřebí ani žádného velkého kořenění. Ostatně ryby mají svou specifickou chuť a s kořením to není nutné přehánět. Ostatně toto tvrdí i recepty na grilování ryb. U kuřete lze volit jak prsní či stehenní řízky, které jsou hotovy rychle, tak i třeba křidélka, která budou trvat mnohem delší dobu.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:
:
:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


Čtěte také...

Grilujeme nemasité potraviny

Grilujeme nemasité potraviny

Každý z nás maso rozhodně nemusí a grilování není zábavou pouze těch, kteří milují maso a masité pokrmy. Určitě není od věci soustředit se také na grilování některých pokrmů, které neobsahují maso. Vždyť takovýchto surovin je velké množství a není problém si z nich vybrat přímo to, co se člověku můž…

Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení

Maso, které je určeno na uzení, se musí správně naložit. K nakládání masa na uzení pak můžete použít buď běžnou sůl, nebo rychlosůl, což je potravinářská směs, která obsahuje dusičnan draselný. Sůl se používá společně s kouřem jako konzervant masa. Díky soli maso tedy nejen ochutíte, ale prodlužíte …


Grilovat se nemusí pouze maso!

Grilovat se nemusí pouze maso!

Když se řekne grilování, rozhodně se většině lidí vybaví zahrada, gril a krásně voňavý a precizně propečený kus masa. Co třeba ale takoví vegetariáni? Jak ti přijdou k takovému grilování? Rozhodně nemusejí zoufat, jelikož na grilu se dá připravovat mnoho voňavých dobrot, které rozhodně nemusejí mít …

Potřebuje opravdu zdravé grilování recepty pro zdravou stravu?

Potřebuje opravdu zdravé grilování recepty pro zdravou stravu?

Ke grilování je třeba pochopitelně kvalitní gril! Nicméně nejen on je tím, co by mělo udělat z tolik diskutovaného nezdravého grilování hostinu zdravou, ze které člověk nepřibere! Na prvním místě je třeba říct, že nabízí grilování recepty i z různé zeleniny. Skvělá je zejména taková grilovaná cuketa…



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Jarní postřiky stromů je třeba uskutečnit včas!

Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho…

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Výsev rajčat a výsev paprik v několika základních faktech

Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s…

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Jednoduchý návod na pěstování bromélie

Bromélie patří mezi velmi krásné tropické rostliny, které si již začínají hledat své pevné místo v oblasti domácích evropských zahrad. Záleží pouze na pěstiteli, do jaké míry je ochoten podstoupit riziko pěstování této krásné na podmínky poměrně náročné rostliny. Pokud se ale člověk nebojí, tak mu p…