Jak dlouho grilovat různé pochoutky?
25. červen 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekGrilovat se dá v současné době prakticky cokoli a lidé grilů využívají k přípravě velkého množství různých pochutin. Na první pozici v grilování je pochopitelně zejména maso, které si vyžaduje specifické podmínky. Grilovat lze ale také třeba různé klobásy, špekáčky a jiné již přímo za účelem grilování či opékání připravené potraviny. Zapomenout bychom neměli ani na grilování sýra, které se stalo velmi oblíbené zejména právě s nástupem hermelínů určených přímo ke grilování. Velmi důležitou roli v grilování hrají mimo jiné také ryby a mořské plody. Podívejme se tedy na specifika jednotlivých potravin připravovaných na grilu.
Maso má mnoho aspektů
Jak již bylo řečeno, grilování masa je pravděpodobně nejvíce rozšířené a na počátku je nutné říct, že každé maso má jiná specifika. Když si vezmeme různé druhy masa, tak zjistíme, že zejména kuřecí maso nepotřebuje až tolik dlouhé grilování. To samé platí také pro vepřové maso, jelikož to se může také po delší době hodně vysušit a jeho kvalita tím pádem upadá. Zejména dobře rozpálený gril na dřevěné uhlí může maso neskutečně zdevastovat během několika minut. I proto je důležité potírání masa olejem anebo speciální směsí na grilování. Třeba klasické bifteky z vepřového masa stačí grilovat 5 až 10 minut, klobásky zhruba 5 až 8 minut a kuřecí maso zdiva také takových 5 až 8 minut.
Sýry jsou často velmi rychlé
Grilování sýra je v současné době velmi moderní a mnohé sýry mohou být na grilu opravdu velmi chutné. Typický je v tomto ohledu hlavně hermelín, který se griluje v alobalu. Sýr je na úplně rozpáleném grilu hotový prakticky hned za několik minutek. V momentě, kdy se alobal trochu nafoukne, tak je již sýr prakticky hotový.
Ryby vyžadují speciální péči a délku grilování
U ryb je dobré dodržovat při grilování konstantní teplotu, což může pochopitelně pomoct udržet klasický plynový gril. Ryby rozhodně nesmí být požívány ani z poloviny syrové jako třeba medium steaky z některého masa. I proto je nutné ryby neustále potírat a udržovat v relativním vlhku. Doba grilování celé ryby se tak může protáhnout až na 15 minut. Ostatně v příštím článku se zaměříme přímo na jednotlivé grilované potraviny.
Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Kustovnice čínská sazenice a pěstování
Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Jak vybrat zahradní párty stan
Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Sázení cibule
Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints