
Výběr grilu je neskutečně důležitý
9. červenec 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekNáš seriál o grilování bychom měli určitě zakončit stylově, a to výběrem toho správného grilu. Ten lze vybírat v současné době prakticky nekonečně dlouho, jelikož na trhu se nachází obrovské množství různých grilů, které mohou svým vzhledem a také kvalitou určitě zaujmout. Je zapotřebí říct, že každý člověk milující grilování si bude stát za názorem, že právě jeho způsobe grilování je ten nejlepší, nicméně pokusme se podívat na grily přímo s jakýmsi nadhledem a poukázat na jejich klady a zápory.
Klasika na dřevěném uhlí v několika provedeních
Grilování na dřevěném uhlí se stalo jakousi klasikou, která je zde od prvopočátku a jedná se prakticky o nejjednodušší možnost grilování, kterou si mohou lidé dovolit kdykoli a hlavně kdekoli. Grilování na dřevěném uhlí je nejméně zdravé, nicméně stačí k němu pouze samotný jednoduchý a většinou velmi levný gril a právě zmiňované dřevěné uhlí. To lze koupit po půl kilogramu většinou v supermarketech kolem 50 korun. Využít lze k tomuto grilování i masivní zděné grily.
Elektřina anebo plyn?
Hodně využívanou alternativou klasického grilování jsou určitě elektrické grily anebo grily na plyn. Když bychom měli mluvit o výhodách obou, tak u elektrického grilu je nutné zmínit hlavně to, že jde o velmi levnou variantu grilování. Elektřiny si gril na samotné grilování moc nevezme. Určitě je také třeba říct, že elektrický gril nemusí být někdy až tolik zdravým, jelikož tuk může přijít do styku se spirálou. Plynový gril je nezávislý na stálém přívodu energie jako elektrický, nicméně je nutné mít plnou plynovou bombu.
Lávové kameny
Mnozí lidé si oblíbili grilování na lávových kamenech. Takovéto lávové grily mohou být velmi zajímavé, jelikož při grilování se neztrácí tolik potřebná šťáva z masa. Zůstává přímo v krásném šťavnatém bifteku a dodává mu jeho nezaměnitelnou chuť. I přesto ale mnozí lidé tvrdí, že tento gril velmi nápadně připomíná smažení na pánvi a o žádné velké grilování se nejedná.

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Co potřebuje k pěstování gerbera v květináči

Pěstování gerber je určitě hodně oblíbenou činností mnohých milovníků krásných květin. Tyto krásné květiny jsou doslova ozdobou mnohých zahradnictví a prodejen s květinami. Jednou ze základních součástí sortimentu takovýchto obchodů jsou určitě jak klasické gerbery, tak i gerbery v květináči. Druhá …
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints