
Grilujeme nemasité potraviny
2. červenec 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekKaždý z nás maso rozhodně nemusí a grilování není zábavou pouze těch, kteří milují maso a masité pokrmy. Určitě není od věci soustředit se také na grilování některých pokrmů, které neobsahují maso. Vždyť takovýchto surovin je velké množství a není problém si z nich vybrat přímo to, co se člověku může líbit. Udělejme si tedy přehled některých potravin, které na grilu chutnají opravdu báječně a přitom nemusí mít s masem prakticky nic společného. Takovýchto pokrmů je opravdu velké množství a stoprocentně všechny nebudeme schopni jmenovat…
Moderní grilování sýra
V posledních letech se začalo hodně prosazovat grilování sýra. je vcelku jasné, že na gril rozhodně nemohou prakticky všechny sýry, ale pouze speciálně upravené. Nejčastěji grilovaným sýrem je bezesporu Sedlčanský hermelín. Tento sýr se sice mnohdy prodává ve speciálním balení, nicméně rozhodně není nijak jinak upraven, než je tomu u klasického hermelínu. Poměrně výhodné je přímo balení obsahující koření, jelikož máte všechno při jednom. Na grilování sýra bohatě stačí elektrický gril, který sýr dostatečně prohřeje. Grilovat lze i třeba gazdovské parenice a podobné tvrdší sýry. Klasický eidam se připeče a na grilování není vhodný.
Lahodná grilovaná zelenina
V mnohých restauracích se prosazuje hodně grilovaná zelenina. Tato zelenina je většinou připravována na kontaktních grilech, jelikož právě ty zamezí odtok tolik chuťově plné šťávy. Grilovat zeleninu lze ale také na klasických grilech. Může sloužit jak jako hlavní jídlo, tak i jako příloha. Nejčastěji volenou zeleninou je zejména paprika a mnohdy jsou ideální také rajčata. Zapomenout nelze ale ani na brambory.
Proč ne třeba topinky?
Na grilu si ale člověk může bez problémů také dát lahodnou topinku. Pokud máte zbytky nějakého pečiva třeba od oběda, tak si navečer můžete klidně na grilu připravit tuto křupavou specialitu. Ostatně třeba takový gril Weber určitě může k tomuto velmi dobře posloužit. Dobré jsou hlavně na grilování třeba takové celozrnné raženky a housky. Ostatně na zdravé grilování se podíváme v příští části našeho seriálu o grilování…

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints