
Grilujeme maso
30. červen 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekKdyž se řekne grilování, tak se spoustě lidí vybaví právě maso, které se logicky griluje nejčastěji. Pokud se rozhodnete pro grilování masa, měli byste určitě znát přímo specifika jednak samotného grilování na určitém typu grilu a jednak také přímo specifika samotného masa. Velmi důležitou roli hraje jednak druh samotného masa a také jednak jeho konzistence. Je rozdíl když člověk griluje opravdu čerstvé maso anebo maso chlazené či maso vytažené z mrazíku. Ke každému je nutné přistoupit ryze individuálně a přizpůsobit se jeho kvalitě. Podívejme se tedy konkrétněji na jednotlivé druhy masa a důležité zásady jejich grilování.
Vepřové maso
Nejoblíbenějším a také logicky nejdostupnějším masem je v našich podmínkách vepřové maso. Vyrazit pro něj je ideální přímo k řezníkovi a nepoužívat některá nevábně vypadají balení v supermarketech. Určitě je lepší si maso přímo naložit doma a ne jej kupovat již naložené. Na grilování s nejvíce z prasete hodí krkovice, která není tolik suchá jako třeba plec anebo panenka. Důležitá je také konstantní teplota. Grily Weber jsou schopny ji bez problémů dodržovat. Zajímavou volbou jsou také karbanátky z mletého masa, k čemuž se vepřové maso velmi dobře hodí.
Hovězí maso
Když si vezmeme na grilování hovězí maso, tak je zapotřebí počítat s tím, že tento druh masa se většinou griluje déle. Pokud ovšem máte rádi krvavý steak, tak je tomu jinak. Ten může bez větších potíží vzniknout za několik minutek. Z hovězího masa je většinou na výběr maso z býka anebo z krávy. Rozhodně křehčí variantu představuje maso z býka. hovězí maso každopádně volte chlazené, jelikož mražené již není tak kvalitní.
Ryby a kuře
Rybí maso je určitě vynikající. Zejména takový grilovaný pstruh určitě stojí zato. Na toho není prakticky zapotřebí ani žádného velkého kořenění. Ostatně ryby mají svou specifickou chuť a s kořením to není nutné přehánět. Ostatně toto tvrdí i recepty na grilování ryb. U kuřete lze volit jak prsní či stehenní řízky, které jsou hotovy rychle, tak i třeba křidélka, která budou trvat mnohem delší dobu.

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Konopné masti jsou účinné při celé řadě zdravotních potíží. Dokážete vyjmenovat alespoň 3 nemoci, se kterými si umí poradit?

Blahodárných účinků konopných mastí si užívali naši předci již před dávnou dobou. Existují dokonce důkazy o tom, že je lidé k léčbě nejrůznějších neduhů používali už zhruba před pěti tisící roky a fakt, že nás provázejí po tak dlouhou dobu, má pochopitelně svoje opodstatnění. Dovedou se totiž vypořá…
Co potřebuje k pěstování gerbera v květináči

Pěstování gerber je určitě hodně oblíbenou činností mnohých milovníků krásných květin. Tyto krásné květiny jsou doslova ozdobou mnohých zahradnictví a prodejen s květinami. Jednou ze základních součástí sortimentu takovýchto obchodů jsou určitě jak klasické gerbery, tak i gerbery v květináči. Druhá …
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní stříhání ovocných stromků strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints