InZahrada.cz - Moderní zahrada

Váš průvodce světem moderních zahrad


RSS kanál




verze pro tisk

Grilujeme maso

30. červen 2012 - Rubrika: Grilování - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článek

Když se řekne grilování, tak se spoustě lidí vybaví právě maso, které se logicky griluje nejčastěji. Pokud se rozhodnete pro grilování masa, měli byste určitě znát přímo specifika jednak samotného grilování na určitém typu grilu a jednak také přímo specifika samotného masa. Velmi důležitou roli hraje jednak druh samotného masa a také jednak jeho konzistence. Je rozdíl když člověk griluje opravdu čerstvé maso anebo maso chlazené či maso vytažené z mrazíku. Ke každému je nutné přistoupit ryze individuálně a přizpůsobit se jeho kvalitě. Podívejme se tedy konkrétněji na jednotlivé druhy masa a důležité zásady jejich grilování.

Vepřové maso

GrilováníGrilování

Nejoblíbenějším a také logicky nejdostupnějším masem je v našich podmínkách vepřové maso. Vyrazit pro něj je ideální přímo k řezníkovi a nepoužívat některá nevábně vypadají balení v supermarketech. Určitě je lepší si maso přímo naložit doma a ne jej kupovat již naložené. Na grilování s nejvíce z prasete hodí krkovice, která není tolik suchá jako třeba plec anebo panenka. Důležitá je také konstantní teplota. Grily Weber jsou schopny ji bez problémů dodržovat. Zajímavou volbou jsou také karbanátky z mletého masa, k čemuž se vepřové maso velmi dobře hodí.

Hovězí maso

Když si vezmeme na grilování hovězí maso, tak je zapotřebí počítat s tím, že tento druh masa se většinou griluje déle. Pokud ovšem máte rádi krvavý steak, tak je tomu jinak. Ten může bez větších potíží vzniknout za několik minutek. Z hovězího masa je většinou na výběr maso z býka anebo z krávy. Rozhodně křehčí variantu představuje maso z býka. hovězí maso každopádně volte chlazené, jelikož mražené již není tak kvalitní.

Ryby a kuře

Rybí maso je určitě vynikající. Zejména takový grilovaný pstruh určitě stojí zato. Na toho není prakticky zapotřebí ani žádného velkého kořenění. Ostatně ryby mají svou specifickou chuť a s kořením to není nutné přehánět. Ostatně toto tvrdí i recepty na grilování ryb. U kuřete lze volit jak prsní či stehenní řízky, které jsou hotovy rychle, tak i třeba křidélka, která budou trvat mnohem delší dobu.



Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Autor Radek Štěpán

Autor: Radek Štěpán

Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+



[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!


Čtěte také...

Grilujeme nemasité potraviny

Grilujeme nemasité potraviny

Každý z nás maso rozhodně nemusí a grilování není zábavou pouze těch, kteří milují maso a masité pokrmy. Určitě není od věci soustředit se také na grilování některých pokrmů, které neobsahují maso. Vždyť takovýchto surovin je velké množství a není problém si z nich vybrat přímo to, co se člověku můž…

Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení

Maso, které je určeno na uzení, se musí správně naložit. K nakládání masa na uzení pak můžete použít buď běžnou sůl, nebo rychlosůl, což je potravinářská směs, která obsahuje dusičnan draselný. Sůl se používá společně s kouřem jako konzervant masa. Díky soli maso tedy nejen ochutíte, ale prodlužíte …


Grilovat se nemusí pouze maso!

Grilovat se nemusí pouze maso!

Když se řekne grilování, rozhodně se většině lidí vybaví zahrada, gril a krásně voňavý a precizně propečený kus masa. Co třeba ale takoví vegetariáni? Jak ti přijdou k takovému grilování? Rozhodně nemusejí zoufat, jelikož na grilu se dá připravovat mnoho voňavých dobrot, které rozhodně nemusejí mít …

Čtyři tipy, jak marinovat krkovici

Čtyři tipy, jak marinovat krkovici

Marinády dokážou jakýkoliv druh masa posunout na chuťově vyšší úroveň. Při marinování je však třeba dodržet několik zásad. Jak marinovat krkovici?



[Nahoru ↑]


Nejčtenější články

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…

Jak vybrat zahradní párty stan

Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…

Sázení cibule

Sázení cibule

Jednou z nejoblíbenějších tuzemských plodin je zcela jistě cibule. Její pěstování je hojné a cibuli lze spatřit prakticky na všech zahrádkách. Cibule je plodinou, která se může pochlubit velmi hlubokou historií. Původ cibule je v západní části Asie, konkrétně někde na půdě Iránu a Pakistánu. Pěstova…