
Zavařování cuket patří mezi skvělé recepty z cuket!
6. srpen 2012 - Rubrika: Recepty ze zahrádky - Autor: Radek Štěpán - reaguj na článekCukety jsou bezesporu skvělé a jejich pěstování je natolik nenáročné, že je lze na zahradách prakticky po celé České republice spatřit ve velkém množství. Určitě je třeba také mimo pěstování cukety upozornit na její kuchyňské využití. Cukety ne nadarmo patří mezi známé kulinářské speciality v mnoha provedeních. Klasikou je zejména buchta z cuket, cukeťák anebo jiné vynikající záležitosti, při kterých se sbíhají sliny v puse. Co ale takové zavařené cukety? Jejich kvalitu může člověk okusit třeba i ve velmi tuhé zimě…
Snadné zavařování cuket
Jestliže se bojíte zavařování cuket, tak určitě nemáte čeho, jelikož jejich zavařování je prakticky totožné se zavařováním jakékoli jiné zeleniny, kterou zavařuje takříkajíc tradičně-. Cukety patří do sklenice se sladkokyselým nálevem podobně jako okurky. Určitě je nutné být v práci s cuketami šetrnější, jelikož cukety jsou mnohem křehčí, než je tomu okurek. Také bychom měli šetřit octem, který může ve velkém množství chuť cukety doslova zdevastovat.
Pikantní zavařené cukety
Ideální záležitostí je poněkud netradiční zavařování cuket, které je poněkud pikantní. Cukety upečeme v troubě anebo na grilovací pánvi v neloupaném stavu a přihodíme k nim několik stroužků česneku. Po vychladnutí pořádně prosolíme a dáme na ně směs bylinek. Pak již stačí pouze dát cukety do kvalitního nálevu. Tento nálev bude mít octový charakter, nicméně určitě nebude nějak přeoctovaný.
Jak na nálev na cukety?
Nálev z vody a octa by měl být velmi jemný, aby se neztratila chuť cukety a aby přímo odpovídal tomu, jak máte nálevy jako takové rádi. Sklenici s cuketami je třeba zalít zhruba do dvou třetin a pak ještě nalít něco olivového oleje. Pod víčkem musí ale zůstat prostor a o výšce 1,5 centimetru. Sklenice s cuketami se sterilují přibližně půl hodiny při teplotě 75 stupňů Celsia. Pěstování cuket není nijak složité, tak hurá na něj a dobrou chuť!

Autor: Radek Štěpán
Pedagog, copywriter, ghostwriter, internetový freelancer Kontaktovat jej můžete na Google+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!
Nenašli jste co jste hledali?
[Nahoru ↑]
Nejčtenější články
Kustovnice čínská sazenice a pěstování

Když se řekne sousloví zázračná čínská rostlina, pak si musíme nutně představit právě kustovnici čínskou označovanou jako Goji Berry. Její původ je ryze asijský a k nám byla donesena právě odtud. Když bychom měli být konkrétní, pak kustovnice goji pochází z velmi tvrdých a drsných podmínek. Díky svý…
Jak vybrat zahradní párty stan

Uspořádat na vlastní zahradě oslavu anebo jen setkání lidí je bezesporu skvělé. Tedy alespoň v případě, že vám vyjde počasí! Pokud se ale nechcete ohlížet na to, jak bude venku, pak si můžete pořídit kvalitní párty stan, který vás ochrání před deštěm i nepříznivými povětrnostními vlivy. V současnost…
Co potřebuje k pěstování gerbera v květináči

Pěstování gerber je určitě hodně oblíbenou činností mnohých milovníků krásných květin. Tyto krásné květiny jsou doslova ozdobou mnohých zahradnictví a prodejen s květinami. Jednou ze základních součástí sortimentu takovýchto obchodů jsou určitě jak klasické gerbery, tak i gerbery v květináči. Druhá …
Co u nás hledáte?
choroby rybízu druhy slepic hvozdík zahradní jak naložit maso na uzení jarní postřik meruněk jarní postřik švestek kdy sázet cibuli kdy stříhat ovocné stromy kozí rohy pěstování nemoci rybízu papriky kozí rohy pěstování pěstování marihuany postřik na švestky postřik švestek přesazování růží proč se slepice ozobávají sazeni brambor sázení cibule sazeni fazolí setí rajčat stavba udírny stříhání jabloní na jaře stříhání jabloní strihani ovocných stromu stříhání stromů tipec u slepic tůje a ovocné stromy výsadba cibule výsev majoránkyHints